Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2014
05
Nov
20:00 – 22:00
 

Op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut en AIR spreekt veelzijdig ontwerper Petra Blaisse over het landschap architectonische ontwerp van het Museumpark. Het Rotterdamse Museumpark staat in de schijnwerpers. Met de geplande komst van het Collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen wordt gedebatteerd over de vraag of en zo ja hoe dit gebouw in het park gerealiseerd kan worden. Daarmee wordt ook de betekenis van het ontwerp van het park zelf opnieuw bevraagd. AIR en Het Nieuwe Instituut belichten daarom het landschap architectonisch ontwerp van het Museumpark.

2014
16
Okt

Deze aflevering van het avondprogramma rond Het Nieuwe Paviljoen van Bjarne Mastenbroek gaat onder meer over het paviljoen als een uiting van zijn woede. Tijdens deze met livemuziek omlijste avond in Het Nieuwe Paviljoen deelt schrijver en criticus Matthew Stadler zijn drie maanden durende observatie van het experimentele bouwwerk in het museumpark met het publiek.

2014
18
Jun
15:00 – 17:00
Het Nieuwe Instituut

Voorafgaand aan de Parade vindt er op woensdag 18 juni een speciale kinderworkshop 'yurts bouwen' plaats. Een yurt is een traditionele tent die gebruikt wordt in Centraal-Azië door nomaden die rondtrekken met hun schapen, geiten en kamelen. Het Nieuwe Paviljoen 2014 - Yourtopia by SeARCH lijkt afgekeken te zijn van deze traditonele nomadenwoningen.

2014
12
Jun

Wat is minimaal nodig om een maximale kwaliteit van leven te bereiken? Op die basisvraag greep architect Bjarne Mastenbroek terug in het ontwerp van Het Nieuwe Paviljoen 2014 - Yourtopia by SeARCH. Tijdens een bijzondere avond op donderdag 12 juni, ontvouwt Mastenbroek zijn visie op het paviljoen. Op uitnodiging van Bjarne Mastenbroek reflecteren fotograaf Iwan Baan en de Finse architect en kunstenaar Sami Rintala hierop vanuit hun eigen perspectief.

Het Nieuwe Paviljoen 2014 - Yourtopia by SeARCH
architectenbureau SeARCH / architect Bjarne Mastenbroek
Bart de Baets
Ronald Tilleman

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Het Nieuwe Paviljoen.

Het Nieuwe Instituut heeft de intentie om elke twee jaar als opdrachtgever op te treden voor een 'tijdelijk huis' op het terrein tussen Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld.